Archive of ‘Kunst’ category

Simplicity Rocks

En af de nye tendenser inden for kunst i hjemmet, er plakater og jeg elsker det, for her har vi alle sammen råd til at være med. Inden for de sidste par år, er der kommet utrolig mange nye kunstnere på markedet, og udvalget er kæmpe stort. Et helt nyt brand ”Simplicity Rocks” er dog værd at fremhæve, deres udtryk er meget grafisk og har en enkelhed der fremhæver helheden. Deres grafiske design passer perfekt ind i et mordernet hjem, og hvis det sættes sammen med en af tidens helt store tendenser ”modernet retro” giver det retroen et løft, så det får kant og bliver modernet. Simplicity Rocks er et kreativt projekt etableret af Cecilie Arensbak og Sissel Siri Geel Weirsøe som selv står bag design og produktion. Tag selv et kig ind i deres enkle univers http://www.simplicityrocks.dk

penguin1-500x500

ugle

Bob Noon kalender 2015

kalender 2015 bob noon
Endelig er næste års kalender fra kunster gruppen Bob Noon på gaden. Kalenderen består af 12 smukke illustrationer, som hver især udstråler lidt melankoli til hverdagens humor. Er du også vild med Bob Noon skæve univers, så er dem her kalender lige nået for dig. Personligt bruger jeg den som en traditionel kalender og når måneden er overstået, for jeg en ny lille gave som kan indrammes og sættets op. Kalenderen måler 34 x 60 og er trykt på 200g papir og er i en rigtig god kvalitet og koster kun 299,00 kr.

“Housecat” Julie Nord

julie nord housecat
Julie Nord er absolut en af mine ynglings kunstner, hendes værker er populære og ligger i den dyre ende. Så jeg blev rigtig glad, da jeg fandt nogle af hendes værker som plakater. Et af de værker du kan få som plakat er denne her ”Housecat”, som er fuldstændig fantastisk. Den bliver jeg simpelthen nød til at eje

Limited Art

art limited_01
Limited art er jeg blevet ret vild med, man kan få rigtig fin kunst, uden at skulle bruge en formue, og det bliver lavet i en rigtig god kvalitet. Limited kunst er værker som er trykt i et vist antal, sineret og nummereret, af kunstneren selv. Du kan også købe grafiske tryk, af mange af de store etableret og annerkendte kunstnere, bla. Michael Kvium, Morten Schelde, Julie Nord og John Kørner. Galerie Edition Copenhagen har specialiseret sig i at lave litografier, hvor værkerne bliver lavet på sten og trykt over på papir, værkerne består af mange lag og er utrolig flotte. I den lidt billigere ende, kan jeg anbefale http://www.artlimited.se her kan du købe værker af, Lisa Billvik som er fuldstændig fantastisk, de har også et stort udvalg af andre spændene kunstner. Bob Noon er navnet bag en kunstnergruppe, som består af 5 kvindelige kunstner, som laver nogle fantastiske værker. De er meget forskellige i deres udtryk, men tilsammen har de lavet deres egen lille finurlige univers, hvor man aldrig kommer til at kede sig, se http://www.bobnoon.dk

POP ART af: Kristine Wilche

03
Kristine Brønnum Wilche Wridt er en lokal kunstner fra Rødvig, som er værd at ligge mærke til. Igennem de seneste par år, hvor jeg har fulgt hende på sidelinjen, har hun udviklet sine teknik og stil meget, og man er ikke i tvivl, hvem kunstneren er, når man ser hendes malerier. Kristine laver malerier, hvor der er fulgt knald på, man bliver glad i låget, af de klare og flotte farver, der er masser af lag og flotte detaljer, at gå på opdagelse i. Det grafisk udtryk er legende, og får alle detaljerne til at hænge sammen, som en flot helhed. Jeg synes at hun er specielt dygtig til, at få folks personlighed frem, i hendes bestillingsarbejder. Se mange af hendes billeder på http://www.kristine-wilche.dk. De nyeste billeder kan du i øjeblikket se, udstillet på Traktørstedet Højeruplund.

02

01

Kunstvæg

Der er ikke nået som kunst, som kan pifte et rum op. Jeg er ved at lave en hel væg i mit køkken med blandet kunst. Der er alt for postkort, plakater, limited tryk og lidt hjemmelavede. Jeg har dog valgt at sætte dem i ens sorte rammer da det giver ro. Billederne er sat op efter farver og størrelser. Væggen bliver ikke færdig med det samme da der kan være mange billeder og det er ikke bare hvilke som helst billeder jeg vil have op. Hvert billede er nøje udvalgt men dog meget forskelligt. Der er alt fra Matisse blå dame, tegneseriefigur fra Marvin, plakat med grøn kat af Andy Warhol, plakat med sommerfugle fra Ikea, limited tryk af Lisa Billvik og små fine postkort fra Bob Noon. Der er masser af kigge på og du vil ikke komme til at kede dig. Hvis du er typen der er lidt træt af hvide vægge, kan jeg kun anbefale dig at lave sådan en væg med alle dine yndlings værker, da det virkelig giver dit hjem personlighed og varme og måske lidt humor.kunstvæg_01

Personlig kunst

Verdensbarn Af Rikke Feld

Verdensbarn Af Rikke Feld

Et stykke kunst, der er så personligt, at du kender tanken bag hver streg, og ved hvad alle symbolerne betyder. Du bliver en del af billedet og er selv med i historien. Sådan et billede har jeg lige fået lavet, af en fantastisk kunstner, og jeg kan kun anbefale dig selv at prøve det.
Nedenstående tekst, er skrevet som et indlæg, til bladet Adoption og Samfund.

Imens vi venter
Verdensbarn
Af. Mette Lynggaard Stender

Jeg synes godt nok at ventetiden på adoptionen er hård, og alle de følelser, man gennemgår, er ikke altid nemme at håndtere. Samtidig er det ikke altid at ens omgivelser forstår situationen. For at vende en hård ventetid til noget positivt havde jeg et ønske om at få lavet et personligt billede, der symboliserer det, vi har gennemgået, og vores forventninger og drømme om fremtiden.
Derfor kontaktede jeg kunstneren Rikke Feld og fortalte hende om min ide; hun syntes heldigvis at det var en spændende opgave og ville gerne lave et billede til os.
Vi mødtes med Rikke Feld, og over en kop kaffe fortalte vi vores historie med en lang og opslidende fertilitetsbehandling, der gav os rigtig mange nedture. Det var en svær beslutning at opgive drømmen om at få et biologisk barn, men da beslutningen om adoption først var taget, føltes det som en kæmpe lettelse og som det eneste rigtige for os. Derefter skrev vi nogle ord, som beskrev den proces, vi er i og har været igennem, og ud fra dette lavede Rikke Feld en blyantskitse og skrev bl.a. følgende:
”Jeg har fokuseret på den kæmpe glæde og spænding, I er igennem. Rejsen dertil har været svær og frustrerende, og den viser jeg ved at bruge baggrunden som en spiral. Rejsen starter inde i midten ved jeres hænder – her er starten fyldt med spiser og kanter. Bulerne på jeres vej bliver derefter mindre og mindre og forvandler sig til sidst til hjertet. Hele denne lange rejse forsvinder ned i det lille hus, som er symbol på kernefamilien. Jeg har valgt at hjertet, I holder, er symbol på jeres barn, den største kærlighed, som I deler sammen. Hjertet er samme farve som flaget i Nigeria.”
Billedet har været undervejs over et halvt år, og som alle nok ved, er ventetiden i denne periode ikke ligefrem blevet nemmere. Derfor har vi også været nødt til at lave nogle ændringer i billedet. I stedet for at målrette billedet til et land, har vi gjort det lidt mere bredt, og heldigvis synes jeg at det har gjort billedet endnu bedre. Hjertet med Nigerias flag er blevet ændret til et billede af kloden, og der ikke kommet nogle Nigerianske symboler med i billedet, men i stedet en fin stork som et universalt symbol på det lille barn.
Billedet hænger i vores stue, og hver gang jeg går forbi det, glæder jeg mig over det flotte resultat og glæder mig til, at det bliver vores tur til at hente vores Verdensbarn.