Archive of ‘Genbrug’ category

Et specielt børneværelse

20160417_095542
Børneværelset er det værelse i huset som jeg har glædet mig mest til at lave, men også det som jeg har syntes har været sværest. Når man skal adoptere ved man ikke hvilket køn og heller ikke en præcis alder. Jeg ved at barnet vil være fra seks måneder og til tre år, det giver lidt udfordringer.
Jeg har kikkede efter tapet i lang tid, og bare det at finde et der er kønsneutralt, er næsten umuligt, jeg synes også hurtigt at børnetapeter bliver meget baby agtigt, bamser, elefanter, store skyer og meget romantiske motiver. Derfor valgte jeg at gå en helt anden vej, et fotoprint af en birkeskov i sorthvid, et motiv der både er til piger og drenge og det kan bruges i alle aldersgrupper. Jeg synes at det fungere godt på børneværelset, da skoven udstråler ro men også drømme, også sætter det gang i fantasien.
Jeg har også haft stor fokus på at bruge nogle farver der kan bruges til begge køn, derfor har jeg valgt at male nogle gamle møbler, en grøn kommode og et støvet blåt skab. Jeg synes at det er nemmere at bruge nogle ”drenge” farver, man kan altid gøre det piget med puder og tilbehør, den anden vej fungere det ikke.
Jeg har haft god tid til at lave værelset, da ventetiden er rigtig lang. Så jeg brugte også lang tid på at finde drømmesengen en god gammel Juno seng, den jeg fandt var godt slidt, så den har fået den helt store renovering, men den her seng er skabt til mig, da sengen kan laves lige til den alder barnet vil være i.
Derudover er børneværelset fyldt op med en masse legetøj, meget stammer fra min egen barndom, som mine forældre har gemt. Jeg har også købt lidt på loppemarkeder, så når niecer og nevøer og venners børn har været på besøg har de haft et godt legeværelse, så det ikke bare står og går til spilde.
Værelset er nu helt færdigt og jeg vil ikke pille ved mere eller lave nåde om, så nu venter vi bare på at de ringer, så det kan få en fast beboer. 

Tapetet er købt hos Tapeteksperten, møblerne er fra den blå avis eller gamle arvestykker.

20160417_09361220160417_08201520160417_081945

Sommerens loppeguld

20150729_161733

Når man holder sommerferie i danmark skal man på loppemarkeder og ose. Jeg synes, jeg har haft en rigtig god høst denne her sommer og jeg er rigtig glad for mine fund. Der er tit nogle der spøger hvor de skal tage hen, jeg tror at mit bedste råd er de små steder garage salg, dødsboer og små lokale loppemarkeder. Men der er også rigtig meget “lort” så det kan også være en dejlig afveksling at tage ind på de store steder. Der er loppemarked bag ved Fredsbeg rådhus hver Lørdag, det blåmarked i Haslev og så vil jeg også gerne anbefale loppemarked i Køge i forbindelse med festugen. Der er et kæmpe loppemarked i Bella centeret 10 og 11 oktober det skal jeg selv ind og prøve. Derudover kan du altid blive opdateret med loppemarkeder på http://www.markedskalenderen.dk
her er en lille billed serie over mine ynglings fund, den her sommer og hvor jeg har dem fra.

IMG_0882

Marmor køkkenrulle holder og lille marmor skål, fundet ved et lille vejsalg ved en gård tæt på Boesdal kalkbrud på Stevns. Spækbrættet er købt i Aldi men er med til at give et rustik Lock.

IMG_0884

Små fine vaser ikke nået mærke men jeg kunne godt lide farverne. fundet på et lille loppemarked i St. Heddinge som er der hver lørdag i sommer månederne.

IMG_0896

Lille teaktræs kommode fra 50 erne. den fandt jeg ved en tilfældighed, da jeg gik forbi et hus, hvor de var ved at rytte op efter et dødsbo.
IMG_0889

Jeg har en svaghed for kasser og æsker så de her små cigar æsker skulle jeg da også lige have med hjem. Loppemarked i St. Heddinge

IMG_0887

Gamle værktøjskasser som er alt for fine til at have stående i garagen, de giver nu mit kontor et fint rustik udsende. farfars gamle sommerhus

IMG_0905

Hjemmehæklede tæppe i de vildeste retro farver lavet af min egen farmor, fuldsting vild med det og jeg har ikke selv tålmodigheden til at lave sådan et værk.

IMG_0903

Teaktræs spejl fra 50 erne fundet ved et garage salg

IMG_0886

små smørskåle i fede retro farver, farfars gamle sommerhus

IMG_0910

Gamle medicin flasker jeg synes de havde nogle fine farver, genbrugen