Archive of ‘Krea’ category

små æsker

Jeg er lidt besat af alle mulige små æsker, kasser og dåser. Mit seneste fund er nogle gamle æsker i træ, som har været brugt til spil, dem har jeg fixet op med lidt tapet rester og jeg synes de er blevet ret fine.
Fremgangsmåden er ret enkel, fastgør tapet på æskerne med ganske almindelig tapetklister, lad dem tørre og giv dem så et par gange med klar lak (spray). Overfladen bliver helt blank og de kan nu holde til lidt af hvert. hvis du ikke ligger inde med tapetrester kan de købes hos retro villa.

20160114_14130820160114_14125620160114_141048

Årets juletendenser

Tirsdag aften var jeg til julehygge i den lokale blomsterbiks, hvor de viste nogle af årets tendenser og gode ideer. Blomsterpigen består af tre piger, som altid er med på det nyeste inde for blomsterverdnen, og så er de virkelige gode til at tænke ud af boksen. Så hvis du godt kan lide at blive udfordret lidt på dine juletraditioner, skal du kigge med her.
De nye tendenser er fjer, pels, brug gamle ting på en ny måde. Derudover behøves der ikke at være 4 lys i en advent dekoration, der kan også være 8 og de behøver ikke at være ens. Farverne er i år sart grøn, grå, sort og hvid. Man skal ikke tænke så meget over hvad man laver, man skal bare gøre det.
Her under ses blosterpigens bud på julen 2015, du kan se dekorationerne i deres biks i St. Heddinge, hvor de også altid står klar med gode råd og masser af inspiration.

IMG_1458IMG_1483IMG_1481IMG_1493IMG_1478IMG_1464IMG_1485IMG_1472

Jern Juletræ

IMG_1512
Jeg elsker juletræer men jeg gider ikke have dem stående så længe, da de sviner helt vildt. Så nu har jeg lavet det perfekte træ, der står flot, så længe man har lyst. Derudover har det et fedt look, enkelt, råt og rusten, også er det lavet af genbrug. Træet er lavet af jernrør og en bremseskive fra en bil er blevet omdannet til fod, det kan skilles ad, så det ikke fylder så meget, når det skal pakkes ned . Det meste af pynten er købt hos Blomsterpigen i St. Heddinge. Jeg er fuldstændig skør med de små rensdyr hoveder, som er lavet ægte sæl fra Grønland ”SOUL for SEAL” derudover er der også nogle fede hjerter der er beklædt med fjer. Fjer og pels er to af de nye tendenser inde for julepynt, som er kommet frem i år. Personligt synes jeg at materialerne klæder hinanden utrolig godt. Træet kan købes for 1195,00 kr. For køb kontakt mig på mettelynggaardhansen@hotmail.com
IMG_1513

Julestjerne DIY

julesterner 1

Så er efteråret kommet og jeg har puslet lidt med lidt klippe klister. Ved godt at jeg er lidt tideligt ude med juleklip men lige pluselig så er det december.
Jeg har lavet stjernerne af gamle tapetrester og jeg synes de er blevet ret flotte.

1: Klip de to skabeloner ud.
julestjerne 1 / julestjerne 2
2: Start med skabelon nr. 1 og klip 5 styks.
3: Derefter ligger du skabelon nr. 2 oven på dem du lige har klippet og tegner rundt om. Flyt skabelon og tegn en streg fra hver spis som bliver samlet i en spis.
4: Tag en lineals og ris en skarp linje på alle de blå streg, så folden bliver helt skarp.
5: Lim A og A sammen
6: Så er de klar til at blive sat sammen, jeg har brugt dobbeltklæbende tape, de kan også limes med en limpistol.

IMG_1105julestjerner 2

DIY Spisebord

spisebord 1

Endelig er jeg blevet færdig med et af mine større projekter, og jeg er fuldstændig vild med resultatet. Spisebordet er lavet af MGF plade, som er skåret til i ønskede størrelse 90 cm x 2 44 cm , derefter har jeg slebet kanterne og malet pladen med træmaling i høj glans. Bordbenene er lavet af jern som er bukkede i en spis vinkel, som gør det mere stabilt. Jeg synes selv at bordbene er meget vellykkede, da de er meget enkle og har et råt, industrielt og maskulint udsendene. Jeg har fået professionel hjælp til at lave bordbene, og hvis du selv ønsker at lave dit eget spisebord, kan bordbenene købes hos mlh. montage 21961455. Bordpladen kan man lave af MGF plade gamle gulvbrædder eller nogle gamle flotte planker. Her kan du designe dit eget spisebord, og få den perfekte størrelse, inden for en overkommelig pris.

spisebord 2

Makeover af soveværelse

20150731_121601

Da vi byggede nyt hus for cirka 5 år siden, blev alle rum malede hvide. Det bliver lidt kedeligt i længden, så nu kom turen til soveværelset. Jeg har malet rummet i en mørk grå/blå farve som giver rummet et maskulint udtryk, jeg synes også at det bliver mere hyggeligt og afslappende. De hvide senge borde er skiftet ud med små teaktræs borde og der er også kommet et teaktræs spejl op. Teaktræet danner en rødtråd med resten af husets 50 møbler. Derudover er der kommet lidt ny kunst på væggen, som passede bedre med den nye farve. Sengen og sengegavlen har jeg i et tidligere indlæg lavet en DIY på
Nu mangler jeg kun et nyt sengetæppe, men det er et større projekt. Jeg er ved at klippe sekskanter ud af stofrester, som så skal syges sammen og danne et stort sengetæppe. Håber der kommer en DIY på det sener hvis jeg får fuldført projektet.

IMG_0920IMG_0915IMG_0926IMG_0927

Lounge sofa lavet af paller

IMG_0843

Så er sommerferien skudt i gang og jeg har endelig fået tid til at lave min DIY lounge sofa færdig. Det er nok ikke gået forbi nogens næse, at det er meget populært, at lave alt muligt af paller. Jeg synes også at det er en fed trend, men jeg synes at der skal gøres mere end bare at ligge to paller og en madras.
Her er mit bud på en fed sofa laver af paller og gulvbrædder.

1: Fire paller ligges to og to, så de danner en hvinkel. Skrues sammen så de ligger fast
2: Til ryglænet skal der bruges tre paller, hvor klodser og understel fjernes. Ryglænet skrues fast på pallerne.
3: Derefter beklædes pallerne med gulvbrædder, som skrues fast.
4: Så har jeg valgt at male træet, så det for en bedre holdbarhed.
5: Hynderne er lave af to foldemadrasser, som er skåret til med hobby kniv.
6: Hynderne er beklædt med stof til udendørs brug, stoffet er købt hos stof og stil.

Wupti også havde jeg en fed lounge sofa, som er lavet for meget få penge. Det eneste jeg har måtte købe, er stoffet til hynderne og en spand sort maling, ellers er resten genbrug og det giver mig en rigtig god følelse.

Det har jeg brugt: 7 euro paller, 4 pakker junkers gulvbrædder massive bøg, 2 foldemadrasser, 5 m hyndestof, sort maling og en masse skruer.
Sofaen skal hest bygges, der hvor den skal stå, da den vejer et halvt ton 😉

IMG_0829IMG_0834
IMG_0832
IMG_0573IMG_0579IMG_0582IMG_0594IMG_0813
IMG_0843

kaktus LOVE

IMG_0806

Jeg er blevet fuldstændig skør med kaktusser, og det er blevet lidt af besættelse for mig. Heldigvis har min ynglings blomsterbiks ”blomsterpigen” i st. Heddinge den samme svaghed. Her må jeg give blomsterpigen en kæmpe ros, for altid at skaffe de mest fantastiske kaktusser hjem.
Derfor er kaktusser fantastiske: de er smukke, utrolige dekorative, kæmpe variation i udsende, nemme at holde også er de udstyret med de ondeste pigge. De er simpelthen bare for seje.
Når du køber kaktusser er det en plante der holder hele livet, og da det yderst modernet, kan du altid sælge dem vider. Jeg har prøvet at forklare min mand, at når jeg køber en kaktus, er det en lige så god investering som en aktie, han er desværre ikke helt enig.

IMG_0410

IMG_0810

IMG_0378

IMG_0312

IMG_0045

Jern i haven

En af tidens trens er materialer der giver haven et mere rustik og hårdt udtryk. To af de tendenser jeg skal have integreret i min have er jern og beton.
Her kommer første projekt som omhandler jern. Jeg elsker haver som er byder på overraskelser og deler haven op i forskelige zoner og rum. Derfor skulle min meget kedelige og åbne græsplæne forvandles. Først anlagde jeg et 8 m langt bed i midten af græsplænen. Det store jernbed deler haven op i små rum og gemmer en hel have, med masse af sanseindtryk, dufte, smag of ikke mindst en masse at se på. Bedet er sammensat af stauder i forskellige størrelse, nogle blomster tidligt og andre sendt, de har dog tilfælles at de alle sammen har hvide blomster/ sart lysegrønne. Sankthansurt, løvefod, stjerneskærm ”Star of Billion”, stjerneskæm ”Buckland”, forskellige hostaer, hortensia ”Isabella”, derudover er der sat to æbletræer, Ingrid Marie og Discovery, som er klippede til espalier og danner en væg. Bag bedet gemmer sig flere højbede af jern, som er tilplantet med diverse grøntsager, rundt om bedene er der lagt stenmel, som er med til at give et indtryk, af at man går ind i et helt andet haverum. Derudover har jeg også anlagt en gril i jern, som både kam bruges som gril, men også bålsted. Med det rette udstyr kan man stege en hel pattegris på den.
Jernbedene er med til at give haven et mere rustikt udtrykt, så det hele ikke går hen og bliver alt for plader romantisk. Jern bliver kun flotter med tiden og skal bare stå og blive smuk rusten. Jerkasserne kan fås i alverdens størrelser og former og er lavet i en god tykkelse som holder hele min levetid uden vedligeholdes. Derudover er de nemme at samle og 100% dansk produceret. Se http://www.baalmanden.dk
DSCN3957DSCN3965DSCN3950DSCN3968DSCN3964

Kalekammerskab med tapet DIY

IMG_0233

Vente vente, efter et godt forår hvor vi er rykket ned til nr. 13 på ventelisten, begynder vi så småt at kunne se enden på ventetiden. Jeg tror ikke på at der sker nået før til næste, men i princippet kan det sagtens ske nu. Så derfor syntes jeg at det var på tide, at få styr på den sidste detalje på børneværelset, tøjskabet. Så da jeg så et gammelt kalekammerskab til sølle 400 kr. Slog jeg til med det samme, skabet har fået den helt store tur, først vaskede jeg det ned, fugede revner og sprækker, spartlet et grimt frugtudskæring over. Så skulle der bare vælges farve, puha synes godt nok det er svært, når vi ikke kender kønnet på barnet. Jeg endte på en mørkgrå farve med et blåligt skær, synes det er nemmer at gøre det drenget så kan det altid, gøres mere tøset, synes ikke det virker den anden vej. Så skulle jeg i gang med den sjove, det skulle beklædes med tapet. Jeg kiggede et par dage på nettet efter tapeter, men jeg kunne ikke vælge hvad jeg ville. Så derfor satte jeg et opslag op på Facebook, hvor jeg søgte efter tapet rester. Det var helt overvældene så mange der skrev tilbage på mit opslag, og jeg fik en masse tapet rester. Resultatet blev vildt fedt, den indvendige side af lågerne blev beklædt med grønne firekløver, bagvæggen blev beklædt med sølvgrå striber, de udvendige låger blev beklædt med det fedeste grafiske dyreprint tapet, i neutrale farver. Tusind tak til alle jer der har bidraget med tapetrester, jeg synes, at resultatet blev vildt godt, også var det super sjovt at arbejde på den måde.

IMG_0231

1 2 3