Archive of ‘Design’ category

Beton Bord

20160402_151643
Jeg har i længere tid, faktiske flere år, haft en plan oppe i mit hoved, om at jeg skulle lave et beton bord til terrassen. I påsken fik jeg endelig taget mig sammen til at gå i gang, da det gamle bord for længst er smidt på genbrugen og jeg nu står og mangler et nyt. Så der var ikke længere nogen vej uden om end se at komme i gang.
Det første jeg gjorde, var at google en masse, for at få gode ideer, til hvordan jeg lige skulle gribe det and, det er hvad jeg kom frem til.
– Først laver man en skabelon, jeg brugte blyferplade og et par lægter.
– Da formen var færdig smurte jeg den ind i madolie.
– Beton blandingen, 0,4 grus og Ålborg cement. 1. cement til 2,5 grus
– Derefter fyldte jeg cirka 2 cm. Beton i bunden og lagde jernnettet ud.
– Resten af beton blev bagefter fyldt i, til formen var fuld.
– Betonen skal vibreres godt, så man undgå for mange luftbobler.
– Derefter dækkes bordet til med plastik, det må godt vandes lidt, så det ikke tørre for hurtigt
– Så skal man i gang med det værste ventetiden, det skal lægge 5 dage før man må fjerne formen

Endelig var ventetiden færdig og jeg fik skruet formen fra hinanden og vendt pladen om, eller jeg måtte have fem mænd til at hjælpe mig, da pladen vejer over 200kg. Pladen er blevet slebet og jeg mangler kun at polere den med bivoks, så den kan tåle vind og vejr og rødvindspletter. Men resultatet er blevet over alt forventning og jeg er super glad for resultatet. Jeg har allerede nye planer i mit hoved, om et plantebord der skal laves i beton.
Som jeg tidligere har skrevet var en af mine planer, at der skulle masser af beton og jern ind i min have. Da det giver et dejligt maskulin og råt udtryk og en meget god modvægt til alt det pæne og blomstret. Jeg tror det er en tendens, der kun vil vokse mere. Bordet opfylder begge tendenser, rå beton bordplade sat oven på nogle kraftige ben lavet i jern. Benene har jeg selv designet og min søde brormand har hjulpet med at lave dem. Nu er der kun en ting tilbage :-) jeg skal ud og Shoppe nogle lækre stole.

20160323_115830

20160323_131627

20160323_140221

20160402_152321

20160402_151622

Jern Juletræ

IMG_1512
Jeg elsker juletræer men jeg gider ikke have dem stående så længe, da de sviner helt vildt. Så nu har jeg lavet det perfekte træ, der står flot, så længe man har lyst. Derudover har det et fedt look, enkelt, råt og rusten, også er det lavet af genbrug. Træet er lavet af jernrør og en bremseskive fra en bil er blevet omdannet til fod, det kan skilles ad, så det ikke fylder så meget, når det skal pakkes ned . Det meste af pynten er købt hos Blomsterpigen i St. Heddinge. Jeg er fuldstændig skør med de små rensdyr hoveder, som er lavet ægte sæl fra Grønland ”SOUL for SEAL” derudover er der også nogle fede hjerter der er beklædt med fjer. Fjer og pels er to af de nye tendenser inde for julepynt, som er kommet frem i år. Personligt synes jeg at materialerne klæder hinanden utrolig godt. Træet kan købes for 1195,00 kr. For køb kontakt mig på mettelynggaardhansen@hotmail.com
IMG_1513

DIY Spisebord

spisebord 1

Endelig er jeg blevet færdig med et af mine større projekter, og jeg er fuldstændig vild med resultatet. Spisebordet er lavet af MGF plade, som er skåret til i ønskede størrelse 90 cm x 2 44 cm , derefter har jeg slebet kanterne og malet pladen med træmaling i høj glans. Bordbenene er lavet af jern som er bukkede i en spis vinkel, som gør det mere stabilt. Jeg synes selv at bordbene er meget vellykkede, da de er meget enkle og har et råt, industrielt og maskulint udsendene. Jeg har fået professionel hjælp til at lave bordbene, og hvis du selv ønsker at lave dit eget spisebord, kan bordbenene købes hos mlh. montage 21961455. Bordpladen kan man lave af MGF plade gamle gulvbrædder eller nogle gamle flotte planker. Her kan du designe dit eget spisebord, og få den perfekte størrelse, inden for en overkommelig pris.

spisebord 2

Lounge sofa lavet af paller

IMG_0843

Så er sommerferien skudt i gang og jeg har endelig fået tid til at lave min DIY lounge sofa færdig. Det er nok ikke gået forbi nogens næse, at det er meget populært, at lave alt muligt af paller. Jeg synes også at det er en fed trend, men jeg synes at der skal gøres mere end bare at ligge to paller og en madras.
Her er mit bud på en fed sofa laver af paller og gulvbrædder.

1: Fire paller ligges to og to, så de danner en hvinkel. Skrues sammen så de ligger fast
2: Til ryglænet skal der bruges tre paller, hvor klodser og understel fjernes. Ryglænet skrues fast på pallerne.
3: Derefter beklædes pallerne med gulvbrædder, som skrues fast.
4: Så har jeg valgt at male træet, så det for en bedre holdbarhed.
5: Hynderne er lave af to foldemadrasser, som er skåret til med hobby kniv.
6: Hynderne er beklædt med stof til udendørs brug, stoffet er købt hos stof og stil.

Wupti også havde jeg en fed lounge sofa, som er lavet for meget få penge. Det eneste jeg har måtte købe, er stoffet til hynderne og en spand sort maling, ellers er resten genbrug og det giver mig en rigtig god følelse.

Det har jeg brugt: 7 euro paller, 4 pakker junkers gulvbrædder massive bøg, 2 foldemadrasser, 5 m hyndestof, sort maling og en masse skruer.
Sofaen skal hest bygges, der hvor den skal stå, da den vejer et halvt ton 😉

IMG_0829IMG_0834
IMG_0832
IMG_0573IMG_0579IMG_0582IMG_0594IMG_0813
IMG_0843

kaktus LOVE

IMG_0806

Jeg er blevet fuldstændig skør med kaktusser, og det er blevet lidt af besættelse for mig. Heldigvis har min ynglings blomsterbiks ”blomsterpigen” i st. Heddinge den samme svaghed. Her må jeg give blomsterpigen en kæmpe ros, for altid at skaffe de mest fantastiske kaktusser hjem.
Derfor er kaktusser fantastiske: de er smukke, utrolige dekorative, kæmpe variation i udsende, nemme at holde også er de udstyret med de ondeste pigge. De er simpelthen bare for seje.
Når du køber kaktusser er det en plante der holder hele livet, og da det yderst modernet, kan du altid sælge dem vider. Jeg har prøvet at forklare min mand, at når jeg køber en kaktus, er det en lige så god investering som en aktie, han er desværre ikke helt enig.

IMG_0410

IMG_0810

IMG_0378

IMG_0312

IMG_0045

spraymaling af lamper DIY

IMG_0238

Jeg har forelsket mig i den gamle DOO WOP lampe, som blev tegnet i slutningen af 50’erne til Søværnets bygninger. Produktionen er blevet genoptaget, da der er kommet stor efterspørges efter lampen. Jeg er vild med at lampen er lille og enkelt. Den egner sig til repetition, men den ser også rigtig fin ud som solo. Den lever 100 % op til Louise Poulsen lys filosofi, hvor hver detalje, er med til at lampen giver det mest behagelige lys. Men det jeg er allermest vild med er det nostalgiske retro lock som gør at den passer perfekt ind i min cigarkasse af gamle teaktræsmøbler.
Jeg syntes dog ikke, at jeg havde penge, til at købe de ny produceret lamper. Derfor har jeg brugt lidt tid på at finde nogle af de gamle lamper, jeg har købt to på DBA og en hos Lauritz. Der var utrolig stor forskel på deres stand, den ene sort var perfekt i malingen og skinnede flot, den anden sorte var mat i malingen og havde mange skrammer. Messing lampen var lavet med messing i alle skærmene og skilte sig meget ud, derudover var den også meget gul af nikotin. Så jeg besluttet mig for at der skulle gøres nået, hvis de skulle op og hænge sammen.
1: Først vaskede jeg dem alle sammen med grundrens, utrolig effektivt, det blev nogle helt nye lamper.
2: Derefter besluttet jeg mig for at jeg ikke ville gøre nået ved den flotte sorte, den anden sorte skulle have den helt store tur, først malede jeg den helt hvid. Da det dækkede pakkede jeg bunden og toppen ind med malertape og plastikpose også malede jeg skærmen lyseblå, for at få den blank i overfladen, sluttet jeg af med at give den et par gange med klarlak. Messing lampen blev pakkede ind med malertape og plastik poser, derefter spraymalede jeg inder skærmen og toppen hvid.
3: Til slut monteret jeg nye fatninger og hvide stofledninger på alle lamper.
Et lille fif, når du spraymaler, hold spraymalingen med god afstand til lampen. Det skal ikke dække første, anden eller tredje gang. Men mange tynde lag, jeg tror at mine lamper har fået 7 gange. Det var ikke så svært som jeg havde frygtet men kræver en del tålmodighed. Jeg synes selv at resultatet blev vildt og får helt lyst til at lave nogle flere.

IMG_0203

IMG_0206

IMG_0236

IMG_0254

Simplicity Rocks

En af de nye tendenser inden for kunst i hjemmet, er plakater og jeg elsker det, for her har vi alle sammen råd til at være med. Inden for de sidste par år, er der kommet utrolig mange nye kunstnere på markedet, og udvalget er kæmpe stort. Et helt nyt brand ”Simplicity Rocks” er dog værd at fremhæve, deres udtryk er meget grafisk og har en enkelhed der fremhæver helheden. Deres grafiske design passer perfekt ind i et mordernet hjem, og hvis det sættes sammen med en af tidens helt store tendenser ”modernet retro” giver det retroen et løft, så det får kant og bliver modernet. Simplicity Rocks er et kreativt projekt etableret af Cecilie Arensbak og Sissel Siri Geel Weirsøe som selv står bag design og produktion. Tag selv et kig ind i deres enkle univers http://www.simplicityrocks.dk

penguin1-500x500

ugle

Teaktræs skænk

20141018_135025_Android

Danske møbler fra 50erne og 60erne er i øjeblikket i høj kurs og mange ny produceret møbler er også inspireret af dens tids tendenser. Man skal ikke mange år tilbage, før at disse møbler var så upopulære at deres brændsels værdi var højere end salgsværdien. Heldigvis er moden vendt og de fine møbler er nu yders populære. Jeg er også blevet forelsket i den stil, og jeg er meget fascineret over hvor god kvalitet disse møbler er produceret i, flotte detaljer, gode materialer og en flot enkelthed hvor funktionalitet er i højsæde.
Efter at i længere tid at have ledt, har jeg nu endelig fået min helt egen teaktræs skænk, den er produceret i Danmark i 60erne og fremstår med brugsspor, men har en yderst god kvalitet, bare duften af det ny olieret træ gør mig helt høj. Nu står den i mit køkken og giver rummet sin helt egen ”umami”

konkurence

20140802_081036
Pudesæt fra Babette, til en værdi af 690 kr. Forsiden af puden fotoprint af træ, bagside gråmaleret møbelstof og koralfarvet kanter.
Hvis du gerne vil vinde disse skønne puder, skal du bare like og dele BabettesBoligBolg. Vinderen vil blive fundet ved lodtrækning søndag den 10 august.

1 2