spraymaling af lamper DIY

IMG_0238

Jeg har forelsket mig i den gamle DOO WOP lampe, som blev tegnet i slutningen af 50’erne til Søværnets bygninger. Produktionen er blevet genoptaget, da der er kommet stor efterspørges efter lampen. Jeg er vild med at lampen er lille og enkelt. Den egner sig til repetition, men den ser også rigtig fin ud som solo. Den lever 100 % op til Louise Poulsen lys filosofi, hvor hver detalje, er med til at lampen giver det mest behagelige lys. Men det jeg er allermest vild med er det nostalgiske retro lock som gør at den passer perfekt ind i min cigarkasse af gamle teaktræsmøbler.
Jeg syntes dog ikke, at jeg havde penge, til at købe de ny produceret lamper. Derfor har jeg brugt lidt tid på at finde nogle af de gamle lamper, jeg har købt to på DBA og en hos Lauritz. Der var utrolig stor forskel på deres stand, den ene sort var perfekt i malingen og skinnede flot, den anden sorte var mat i malingen og havde mange skrammer. Messing lampen var lavet med messing i alle skærmene og skilte sig meget ud, derudover var den også meget gul af nikotin. Så jeg besluttet mig for at der skulle gøres nået, hvis de skulle op og hænge sammen.
1: Først vaskede jeg dem alle sammen med grundrens, utrolig effektivt, det blev nogle helt nye lamper.
2: Derefter besluttet jeg mig for at jeg ikke ville gøre nået ved den flotte sorte, den anden sorte skulle have den helt store tur, først malede jeg den helt hvid. Da det dækkede pakkede jeg bunden og toppen ind med malertape og plastikpose også malede jeg skærmen lyseblå, for at få den blank i overfladen, sluttet jeg af med at give den et par gange med klarlak. Messing lampen blev pakkede ind med malertape og plastik poser, derefter spraymalede jeg inder skærmen og toppen hvid.
3: Til slut monteret jeg nye fatninger og hvide stofledninger på alle lamper.
Et lille fif, når du spraymaler, hold spraymalingen med god afstand til lampen. Det skal ikke dække første, anden eller tredje gang. Men mange tynde lag, jeg tror at mine lamper har fået 7 gange. Det var ikke så svært som jeg havde frygtet men kræver en del tålmodighed. Jeg synes selv at resultatet blev vildt og får helt lyst til at lave nogle flere.

IMG_0203

IMG_0206

IMG_0236

IMG_0254

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *