Beton Bord

20160402_151643
Jeg har i længere tid, faktiske flere år, haft en plan oppe i mit hoved, om at jeg skulle lave et beton bord til terrassen. I påsken fik jeg endelig taget mig sammen til at gå i gang, da det gamle bord for længst er smidt på genbrugen og jeg nu står og mangler et nyt. Så der var ikke længere nogen vej uden om end se at komme i gang.
Det første jeg gjorde, var at google en masse, for at få gode ideer, til hvordan jeg lige skulle gribe det and, det er hvad jeg kom frem til.
– Først laver man en skabelon, jeg brugte blyferplade og et par lægter.
– Da formen var færdig smurte jeg den ind i madolie.
– Beton blandingen, 0,4 grus og Ålborg cement. 1. cement til 2,5 grus
– Derefter fyldte jeg cirka 2 cm. Beton i bunden og lagde jernnettet ud.
– Resten af beton blev bagefter fyldt i, til formen var fuld.
– Betonen skal vibreres godt, så man undgå for mange luftbobler.
– Derefter dækkes bordet til med plastik, det må godt vandes lidt, så det ikke tørre for hurtigt
– Så skal man i gang med det værste ventetiden, det skal lægge 5 dage før man må fjerne formen

Endelig var ventetiden færdig og jeg fik skruet formen fra hinanden og vendt pladen om, eller jeg måtte have fem mænd til at hjælpe mig, da pladen vejer over 200kg. Pladen er blevet slebet og jeg mangler kun at polere den med bivoks, så den kan tåle vind og vejr og rødvindspletter. Men resultatet er blevet over alt forventning og jeg er super glad for resultatet. Jeg har allerede nye planer i mit hoved, om et plantebord der skal laves i beton.
Som jeg tidligere har skrevet var en af mine planer, at der skulle masser af beton og jern ind i min have. Da det giver et dejligt maskulin og råt udtryk og en meget god modvægt til alt det pæne og blomstret. Jeg tror det er en tendens, der kun vil vokse mere. Bordet opfylder begge tendenser, rå beton bordplade sat oven på nogle kraftige ben lavet i jern. Benene har jeg selv designet og min søde brormand har hjulpet med at lave dem. Nu er der kun en ting tilbage :-) jeg skal ud og Shoppe nogle lækre stole.

20160323_115830

20160323_131627

20160323_140221

20160402_152321

20160402_151622

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *